Hoofdstellen

Een goed passend hoofdstel is net zo belangrijk als een goed passend bit en zadel. Het is echter vaak niet eenvoudig een hoofdstel te vinden dat op alle onderdelen geschikt is voor je paard. Ieder paardenhoofd is anders en soms heeft een paard bv een maat full frontriem en neusriem nodig, maar cob bakstukken.

Met het concept van Bridle2Fit kunnen alle  onderdelen los gekocht worden, Op deze manier kunnen we het hoofdstel van kopstuk tot sperriem  helemaal op maat samenstellen.

De hoofdstellen zijn anatomisch gevormd. d.w.z. dat de kopstukken een uitsparing hebben voor de oren en breder zijn waardoor de druk meer verdeeld wordt. Ook de neusriemen zijn zo gevormd dat er geen wrijving is met de bitring.

De hoofdstellen zijn er in de verschillende kleuren black, havana en australian nut. Ze zijn verkrijgbaar in plat of rond genaaid leer. Verder zijn de frontriemen er in vele variaties, met verschillende decoraties of gewoon simpel alleen leer. De hoge, lage of gecombineerde neusriemen zijn er in verschillende variaties zoals lak, mat en/of met dezelfde of andere kleur onderlegd.

Ik kom bij je langs om een hoofdstel aan te meten dat precies past bij je paard en voldoet aan je wensen. Alle onderdelen zijn ook per stuk te verkrijgen. Wil je bijvoorbeeld alleen een kopstuk of neusriem, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

 

Wil je meer weten  over een hoofdstel op maat of wil je een afspraak maken klik dan hier om contact met mij op te nemen.