Biografie

 

Al vanaf jonge leeftijd ben ik intensief bezig geweest met paarden. Vanaf mijn dertiende jaar ben ik actief in de dressuursport en ik heb enige jaren gewerkt op een fokkerij, trainings- en africhtingsstal voor dressuurpaarden.

 

Mijn 3-jarige opleiding aan de I.S.P.H. (International School for Professional Horsemanship) in Meerle (Belgie) deed me realiseren dat de zorg voor het welzijn van het paard niet ophoudt bij een goede borstelbeurt, de smid en de dierenarts. Er komt veel meer bij kijken om het plezier van het rijden en het omgaan met je paard voor zowel je paard als voor jezelf te vergroten. 
Zo werd o.a. mijn interesse gewekt voor het paardengebit en alle problemen waarmee zowel het paard als de ruiter/verzorger te maken kunnen krijgen als het paardengebit niet in optimale conditie verkeert.

 

Na het succesvol afronden van mijn opleiding aan de I.S.P.H. ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding tot paardengebitsverzorger, oftewel Equine Dental Technician, en vond die aan The Academy of Equine Dentistry in Idaho, U.S.A. Dit is een instituut waar mensen worden opgeleid tot paardengebitsverzorger door dierenartsen en gediplomeerde paardengebitsverzorgers uit de hele wereld. Na heel wat heen en weer gereis om alle verschillende opleidingsstadia te doorlopen en voor het opdoen van de benodigde praktijkervaring middels stageperiodes en fieldtrips, ben ik in 2005 afgestudeerd als Certified Equine Dental Technician (EqDT). Ik werk sindsdien als full-time paardentandarts in Nederland en Belgie. 

 

In de jaren dat ik als paardengebitsverzorger werk, ben ik regelmatig mondproblemen/beschadigingen  tegengekomen als gevolg van  een slecht passend bit. Om de vele vragen omtrent bitten en hoofdstellen goed te kunnen beantwoorden ben ik de opleiding tot  bitfitter gaan volgen bij de IEEBF, zodat ik de ruiter nog beter kan  adviseren en behulpzaam kan zijn bij het zoeken naar een passend bit of hoofdstel.